De Ziua Copilului, 200 de îngeraşi au umplut curtea Bisericii „Precista Mare”

Parohia Precista Mare din Roman a găzduit astăzi manifestarea intitulată „Lăsaţi copiii să vină la mine”. Organizată cu binecuvântarea PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, manifestarea a fost dedicată Zilei internaţionale a copilului, fiind iniţiată de pr. Paroh Dan Antoce, la propunerea unora dintre educatoarele din parohie.

De la primele ore ale dimineţii, curtea Bisericii „Precista Mare” s-a umplut de viaţă. Aproape 200 de preşcolari de la Grădiniţele Şcolilor cu clasele I – VIII Nr. 2 şi Nr. 5 din Roman şi-au sărbătorit ziua împreună cu cele 16 educatoare coordonatoare, participând la acţiunea organizată de Parohia „Precista Mare”.

Copiii au făcut desene pe asfalt cu cretă colorată, au cântat şi au spus poezii într-o atmosferă pe care numai bucuria copilăriei binecuvântate o poate crea.

În încheierea manifestării micuţii s-au bucurat de prezenţa PS Episcop Ioachim Băcăuanul, care i-a binecuvântat şi a oferit fiecărui participant câte un dar. La îndemnul PS Episcop Ioachim, două sute de glasuri de copii au răsunat ca unul singur rostind rugăciunea „Tatăl nostru”, arătând astfel că nu este întâmplătoare prezenţa lor în curtea Bisericii în ziua care le este dedicată.

Toţi copiii au primit din partea organizatorilor diplome de participare şi un pachet cu o dulciuri din partea Parohiei „Precista Mare”.

Nici cadrele didactice n-au fost uitate, primind câte un dar din partea Centrului eparhial Roman şi diplome de onoare „pentru profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi împlinesc nobila misiune de „formatoare de îngeri” în Biserica neamului nostru dreptcredincios”, după cum a precizat PS Episcop Ioachim Băcăuanul în cuvântul rostit cu această ocazie.

Apreciată atât de beneficiari cât şi de organizatori, manifestarea se doreşte a fi una dintr-o serie care să implice copiii în viaţa Bisericii şi Biserica în viaţa societăţii, dorindu-se ca astfel de evenimente să fie organizate cât mai des în cât mai multe dintre parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *