Rugăciune la Icoana Pantanassa

Creștinii din Roman și cei aflați în trecere se bucură din Duminica Tomii de o nouă binecuvântare sub forma unei icoane a Maicii Domnului Pantanassa. Această icoană s-a pictat prin bunăvoința unui grup de creștini romașcani, în Muntele Athos și este o replică a icoanei făcătoare de minuni din sec. al XVII-lea de la Mănăstirea Vatopedu. Această icoană are de la Dumnezeu şi harul deosebit de a vindeca înfricoşătoarea boală a cancerului. Cunoaştem foarte multe cazuri de canceroşi vindecaţi recent, după citirea Acatistului sau a Paraclisului Maicii Domului Pantanassa. De asemenea, multe minuni au avut loc în ultimii ani în alte țări unde se află replici ale acestei icoane.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa a sosit în Duminica Tomii la Biserica Precista Mare din Roman, unde a fost întâmpinată de un sobor de preoți alături de numeroși credincioși din Roman și din împrejurimi. Aceștia au avut ocazia să-și aducă rugăciunile către Maica Domnului în fața acestei icoane, în timp ce preoții prezenți au dat citire Acatistului Maicii Domnului Pantanassa.

Toți cei prezenți au însoțit apoi icoana, în procesiune, până la Catedrala Arhiepiscopală, unde Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a citit Paraclisul Maicii Domnului și a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, de pe scena amenajată în curtea Centrului Eparhial. Apoi icoana a fost așezată spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *